"Супер Майк": чоловічий стриптиз від Содерберга - рецензія (фото, відео)

Читайте рецензію на новий фільм Стівена Содерберга "Супер Майк".

29 червня 2012, 14:38
Супер Майк © kinopoisk.ru

У Голлівуді зовсім недавно з'явилася нова зірочка - чувак на ім'я Ченнінг Татум ("GI Joe", "Крок вперед", "Мачо і ботан"). Це такий атлетично скроєний хлопчина з гарненьким і добрим обличчям, який у свої відносно недалекі 19 підробляв стриптизером. Багатий досвід явно не давав хлопцеві спокою, змушуючи його шукати режисера, здатного розповісти цю історію людям. І пошуки увінчалися успіхом: на поклик відгукнувся Стівен Содерберг - хлопець, який постійно говорить, що закінчує свою кіно-кар'єру, але при цьому не соромиться випускати по два фільми на рік. Хлопець, який береться за кардинально різні теми: від байопіків про Кафку з Че і переосмислення Тарковського (Лема?) До дотепних комедій про 11-12-13 друзів-шахраїв і міцних кримінальних драм.

Тепер ось настала черга фільму про чоловічий стриптиз: брудний, нарочито вульгарний, весь такий в маслі і позбавлених смаку шмотках зі шкіри гримучої змії і трусах бікіні. Це вам не "Шоугелз" в блискітках. Тільки піт, тільки хардкор.

Содерберг, відомий своїм ламаним наративом і грою з колірними фільтрами, другий фільм до ряду відмовляється від цих ходів і робить нові помилки: використовує рівну, затерту до дірок, канву і кличе на головну роль зірку, яка зовсім не вміє грати. І от після такого усвідомленого тупняку, він бере і дуже якісно робить все інше. Вельми дивний підхід. Але не можна не відзначити, що другий фільм до ряду у його поганих головних акторів є своя фішка. В "Нокауті" Джина Карано славно махала ногами, тут же Татум не менш славно махає геніталіями (прикритими, не бійтеся) перед обличчями дамочок.

Відносно сюжету - він очікувано невигадливий. Чергова історія про синдром старшого брата, пошуках себе і тому подібних штуках, які ми бачили купу разів. Тут нічого нового. При цьому задній план феєричний: команда накачаних, гладко виголених і натертих маслом, престарілих стриптизерів на чолі з абсолютно гротескним Метью Макконахі чудова у своїй вульгарності. Ці хлопці томно говорять, погано танцюють, постійно кепкують один одного і взагалі ведуть себе неадекватно. Відверто нудьгувати починаєш лише ближче до кінця, коли, ніби за розкладом, починається тужлива драма. Ні, вона могла б бути краще, але так вже склалося, що Ченнінг Татум - дуже поганий актор і вельми непоганий танцюрист.

"Супер Майк" Стівена Содерберга - дуже дивне і специфічне кіно. Від нього за кілометр несе вульгарністю, але при цьому воно не позбавлене самоіронії. Дивитися на натовп мужиків, які стрьомно танцюють навколо дамочок, було б противніше, якби все це лунало на серйозних щщах. Саме тому теглайн фільму, - Вони роблять це за гроші, - тут як ніколи точний і чесний. Просто спробуйте не сприймати все, що відбувається на екрані всерйоз. Собі дорожче.

І наостанок порада хлопцям: у жодному разі не ведіть своїх дівчаток на це кіно. Краще нехай вони подивляться його самі. Так буде спокійніше всім.

• Підпишіться на нашу сторінку "Афіша Києва" в facebook! Ви не пропустите наші лучшіепублікаціі, а також отримаєте доступ до безлічі розіграшів, конкурсів, розваг та ексклюзивної інформації.