Фільм "Сусіди на стрьомі": Фатальні інопланетні яйця

afisha.tochka.net спостерігала дебют зірки IT Crowd Річарда Айоаде у США в компанії зі Стіллером та Хіллом.

23 серпня 2012, 14:23

Фільм "Сусіди на стрьомі" під час його рекламної кампанії натякав на дуже пацанське кіно, миготячи "трейлерами без цензури".

У новій комедії з Беном Стіллером, який давно вийшов у тираж, і Джоною Хіллом, який іще не зіпсував собі карму, багато справді брутальних жартів про мінет, сперму, але маскулінно чухати яйця цей бадді-муві чомусь не змушує. Винні в цьому, скоріше, наші завищені очікування: сподівалися на феєрію і фірмових задротських витівок від Річарда Айоаде, і приблизно того ж від Хілла. На виході ж виявилося, що команда фільму змістила акценти вбік неоригінальної сімейної драми героїв Бена Стіллера і Вінса Вона.

У маленькому містечку Гленв'ю, штат Огайо, бездітний активіст Еван (Стіллер) вирішує створити бригаду дружинників після того, як у керованому ним провінційному гіпермаркеті відбувається загадкове вбивство охоронця. На його оголошення відгукуються троє досить стереотипних героїв: невдаха-коп Франклін (Хілл), місцевий Гомер Сімпсон - будівельник Боб (Вон) і "щасливо розлучений" британець Джамаркус (Айоаде), який узявся нізвідки. Усі разом вони роблять усе, щоб цивільне розслідування інциденту зайшло у глухий кут, проте сценарій підкидає їм щасливий випадок, і на слід убивць вони виходять - ними виявляються злі, але вразливі інопланетяни з дуже чутливими, пробачте, яєчками.

Місцями дійсно смішний, але не видатний навіть серед пересічного американського комедійного мейнстріму (тут багато модного нині абсурдного гумору у дусі Family Guy, сценаріїв Стіва Карелла з "Офісу" і шоу Saturday Night Live), фільм в сумі помітно недотягує до інших комедій нинішнього року. "ТЕД", "Мачо і ботан" вийшли смішнішими, не кажучи вже про класику жанру на кшталт "Поліцейської академії". Більше позитиву подарував навіть другий фільм про "Нестримних".

"Сусіди на стрьомі" органічно лягли б кудись у серіал про абсурдні будні американської глибинки - для однієї серії тут справді набереться достатньо смішних жартів. Але як самостійна комедія з бюджетом майже у $80 млн. особливо не вражає нічим, окрім чергової удачі для Джони Хілла й американського дебюту Річарда Айоаде.

Фільм "Сусіди на стрьомі" стартував в українському прокаті 23 серпня.