Олександр Усик: "Найбільша підтримка – коли люди за тебе моляться"

Український боксер Олександр Усик розповів про бокс і про роль віри в його житті

Марина Гош
Марина Гош
журналіст
27 липня 2018, 15:20
ТБ-шоу
Олександр Усик: Найбільша підтримка – коли люди за тебе моляться © прес-служба Інтера

27 липня, о напередодні Дня Хрещення Русі, в ефірі марафону "Наша віра" на телеканалі "Інтер" абсолютний чемпіон світу, володар кубка Мохаммеда Алі, Олександр Усик в ексклюзивному інтерв'ю говорив про віру, доброту, силу духу і про допомогу, яку він радий приймати від шанувальників боксу.

Перед самим відповідальним боєм в своїй кар'єрі – з Муратом Гассіевим 21 липня – Олександр сказав:

Куди мене пошле Всевишній, туди я і піду, бо всі ті речі, які я роблю, робляться на славу віри православної.

У тому поєдинку він здобув перемогу і став єдиним на даний момент абсолютним чемпіоном світу і першим українцем, який завоював такий титул.

За словами відомого боксера, найбільша підтримка, яку можуть йому надати його вболівальники, - це чиста, щира молитва:

Мої друзі їздили до однієї 80-річної бабусі, спілкувалися з нею. Вона каже: "Я дуже люблю бокс, дуже люблю Василя Ломаченка та Олександра Усика. Я буду за Олександра молитися на колінах весь бій". Це – головне, коли люди за тебе моляться. Чи не коли вони за тебе бухають і кричать якісь незрозумілі гасла або лихословлять. А коли вони моляться за тебе. Ось в цьому сила. Ми - православна держава, нам потрібно духовно розвиватися. Можна бути на мільйон відсотків готовим до бою, але, якщо ти не готовий духовно, ти, як повітряна кулька, можеш луснути в будь-який момент.

Усик інтерв'ю
Олександр Усик: Найбільша підтримка – коли люди за тебе моляться © прес-служба Інтера

На питання про те, що таке віра, Олександр Усик відповів просто: чистота, доброта, любов. І привів в приклад слова геніального боксера Мохаммеда Алі:

Колись Мохаммеду Алі сказали: "Ви вже старий, немічний чоловік. У вас, крім віри, нічого немає". Він відповів: "Дурень, мені більше нічого і не потрібно". Мене веде вперед православна віра. Вона допомагає, коли у мене закінчуються фізичні сили. Тоді я затискаю в руці хрестик, читаю Господню молитву і йду до кінця. Вона - це вогонь, який мене постійно підігріває, коли мені холодно, коли мені важко, коли я довго не бачу дітей.

Напередодні Дня Хрещення Русі титулований боксер закликав кожного парафіянина бути терпимими один до одного і добрішими:

У церкві різні бувають ситуації. Якось бачив, як жінка хотіла поставити свічку і підпалила її запальничкою. До неї підійшов молодий чоловік і каже: "Не можна цього робити!" Вона злякалася, бідна. Чому не можна? У неї є необхідність поставити цю свічку. Так, вона могла підпалити її від іншої свічки, але вона вирішила зробити так. В цьому нічого поганого немає. Може, вона не знала, як правильно зробити. А тут прийшов якийсь чоловік і почав лаятися. От не лізьте в це. До віри людей призводить Бог. Якщо Боженька вирішив так, йому потрібно вірити.

Ще один знаменитий український боксер Василь Ломаченко, близький друг і кум Олександра Усика, напередодні Дня Хрещення Русі на своїй сторінці в Facebook закликав усіх віруючих приєднатися до головної події дня:

Наймасштабніший хресний хід України до ювілею 1030-річчя Хрещення Русі відбудеться в п'ятницю, 27 липня, в Києві. Разом з митрополитом Онуфрієм десятки тисяч віруючих молитовно пройдуть від пам'ятника князю Володимиру в Києво-Печерську лавру. Початок о 13:00. Не пропустіть!

Дивіться пряму трансляцію молебню на Володимирській гірці та Хресного ходу з 13:00 на телеканалі "Інтер".

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

Підписуйся на наш Facebook і будь в курсі всіх найцікавіших та актуальних новин!


Коментарі

символів 999