Мадемуазель Нітуш

История одного перевоплощения
Дата:
Жанр: Оперетта

Назва найвідомішої оперети французького композитора Флорімона Ерве «Мадемуазель Нітуш» у Національній опереті супроводжується визначенням «Історія одного перевтілення» не дарма. У виставі герої ведуть подвійне життя.

Деніза де Флавіньї – вихованка монастирського пансіону – розкриває таємницю вчителя музики Селестена: він зовсім не такий вже тихий і набожний, яким хоче виглядати. Викладач веде подвійне життя. За стінами монастиря він далеко не скромний автор оперети, яку написав для своєї коханки, актриси Коріни. Одного вечора Селестен вкотре потайки іде в місто до театру на прем'єру свого творіння, Деніза – за ним.

Там примхлива Коріна влаштовує скандал, відмовляється грати в опереті і тікає з полковником. Для Денізи це – щасливий шанс, бо вона з дитинства мріє стати актрисою!  Прекрасно знаючи оперету, вона виходить замість примадонни на сцену під псевдонімом «мадемуазель Нітуш» і має приголомшливий успіх у публіки. В залі – молодий офіцер Фернан де Шамплатро, який закохується в Денізу, не знаючи, хто вона насправді...

Сюжет твору може бути відомий глядачеві з легендарного кіномюзиклу режисера Леоніда Квініхідзе «Небесні ластівки». Радянський фільм з А. Мироновим і Л. Гурченко з великим успіхом вийшов на екрани  у 70-ті роки, а французька кінострічка «Мадемуазель Нітуш» із Луї де Фюнесом – ще раніше.

Час іде, змінюються версії трактування «Мадемуазель Нітуш», однак цей твір не втрачає своєї актуальності, він залишається цікавим та спонукає сучасника поміркувати над багатьма речами. На глядачів вистави у версії Національної оперети чекають перевтілення, інтригуючі таємниці, комічні непорозуміння і море любовних колізій з французьким шармом  на тлі видовищних декорацій, зорових спецефектів та яскравих костюмів персонажів!

Поделись в социальных сетях


Комментарии

символов 999