Все площадки
 
27

Национальный дом органной и камерной музыки

Живая музыка
Категория: Концертный зал
Район: Шевченковский
Метро: Республиканский стадион, Дворец Украина
Категория: Концертный зал
Адрес: ул. Красноармейская 77 посмотреть на карте
Телефон: (044) 528-31-86
Сайт: www.organhall.kiev.ua

Фотографии

О площадке

У грудні 1978 p. було прийнято рішення Ради Міністрів УРСР про створення у Києві Республіканського будинку органної і камерної музики Міністерства культури УРСР та переобладнання для його концертного залу приміщення колишнього Миколаївського костьолу. Розміщення концертного залу в приміщенні колишнього костьолу вимагало проведення великої кількості робіт, необхідних для його функціонування в новій якості. Водночас з реставрацією (автор проекту О.Граужис) проводилась і часткова реконструкція (автор проекту І.Тукалевський).

     Особлива увага приділялась естетичному оформленню та створенню комфортних умов залу. Для оформлення інтер'єрів Будинку були виготовлені в Прибалтиці кольорові вітражі, на Львівській меблевій фабриці — м'які стилізовані меблі, в Киверцях Івано-Франківської області — високоякісний паркет.

     Спеціально для концертного залу майстрами фірми «Rieger-Kloss» (м. Крнов, Чехословаччина) було сконструйовано великий концертний орган. При конструюванні органу майстри намагалися наблизити його зовнішній вигляд до архітектурного стилю костьолу, що об'єднало унікальну архітектуру з унікальним інструментом.

Карта проезда