Аліна Ольхович
Аліна Ольхович
редактор
4 вересня 2019, 11:19
Звіти
"Воно 2" © imdb.com

У четвер, 5 вересня, в український прокат виходить довгоочікуваний всіма шанувальниками Стівена Кінга фільм "Воно 2". Редакції tochka.net вже пощастило подивитися продовження відомого хоррора. Напередодні прем'єри "Воно 2" ми розповімо тобі про сильні та слабкі сторони фільму.

• Сюжет. Через 27 років у похмуре містечко Деррі повертається Воно - зло, з яким дітлахи впоралися в першій частині фільму (принаймні, вони так думали). Чомусь вони не пам'ятають, як вперше перемогли злобного клоуна Пеннівайза, тому їм доводиться заново шукати спосіб знищення зла. Якщо після перегляду першої частини у тебе залишилися питання до історії Пеннівайза (наприклад, чому саме він став втіленням зла), то відповіді на них у другій частині ти не знайдеш. Хоча 170 хвилин кіносеансу проходять швидко, з красивою та яскравою (іноді мерзенною) картинкою, хотілося замінити частину сюжету на розкриття історії зародження зла в містечку Деррі, побачити його до _тієї_самої_пожежі_, а також ближче познайомитися з живим Пеннівайзом. У цілому спостерігати за головними героями цікаво, але по факту все це ми бачили в першій частині, а дорослі герої починають вигадувати велосипед.

Джессіка Честейн, Джей Райан, Білл Хейдер у фільмі "Воно 2"
Джессіка Честейн, Джей Райан, Білл Хейдер у фільмі "Воно 2" © imdb.com

• Жанр. Ті, хто хоче побачити дійсно фільм жахів, дуже розчаруються. "Воно 2" - це, скоріше, комедійний трилер, ніж хоррор. Творці фільму намагалися зробити його за класичними канонами, але щось пішло не так. Друга частина "Воно" наповнена кліше і банальними прийомами, які лякали в 90-х, але не в 2019-му (повір, я - ще та боягузка, але навіть мені не було страшно). Зате там багато жартів - Річі підріс, став стендапером і тепер може жартувати про мамку і пеніси на професійному рівні (це не високоінтелектуальний гумор, але і фільм-то не претендує на звання кращої комедії року).

Білл Хейдер у фільмі "Воно 2"
Білл Хейдер у фільмі "Воно 2" © imdb.com

• Актори. Найбільший плюс "Воно 2" - у ньому знову показують дітей, яких ми полюбили у першій частині. Деякі кадри ми вже бачили, але більшість - ні. За грою талановитих дітей-акторів спостерігати удвічі приємніше (тим більше, що серед них - Фінн Вулфард з "Дивних див"). Втім, дорослий склад теж непоганий - тут і Джеймс Макевой, і Джессіка Честейн, і навіть сам Стівен Кінг!
  • Окремої похвали заслуговує Білл Скарсгард - Пеннівайз у його виконанні виглядає дуже вражаюче.

Білл Скарсгард у фільмі "Воно 2"
Білл Скарсгард у фільмі "Воно 2" © imdb.com

Висновок: якщо ти любиш творчість Стівена Кінга і тобі сподобалася перша частина "Воно" - обов'язково сходи на другу. Хоча на фільм "Воно 2" відгуки залишають найрізноманітніші, назвати цю кінострічку поганою не можна. Вона атмосферна, ностальгічна, забавна і зовсім не страшна. Для когось це буде мінусом, але якщо не чекати від "Воно 2" жахів, то і не буде розчарування.

• Воно 2 - дивитися трейлер українською

Також ти можеш подивитися підбірку найбільш очікуваних серіалів осені.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: